Tåliga hundleksaker

Som matte eller husse kan det vara ledsamt när hunden har bitit sönder sin nya leksak. Gummileksaken som verkade perfekt ligger i bitar på golvet och av det stoppade mjukdjuret kan man endast se spridda högar av vadd. Hunden har onekligen haft roligt under tiden – men lika snabbt som det kom tog det roliga slut. Här kan du läsa mer om hur du hittar rätt leksaker till hunden.

Hundar med ett ivrigt bett behöver extra tåliga hundtillbehör och leksaker. Att köpa rätt leksaker till din hund är viktigt inte bara för att få det roliga att vara längre, utan också för att minska risken för att hunden får i sig något olämpligt. När vi nu ska prata om hundtillbehör samt hundsaker är det viktigt att förstå vad just din hund tycker om. En del hundar gillar att ligga och gnaga på något medan andra gillar att aktivera såväl husse som matte samt andra hundar i dragkampslekar. Att ha en arsenal av lämpliga leksaker är naturligtvis det optimala så att hunden kan välja att aktivera sig med olika lekar.

Rep och naturgummi favoriter för bitglada

Stora hundraser kan kräva extra tåliga leksaker som håller länge. Prata om hundtillbehör samt hundsaker med din försäljare för att få en god idé om vad som kan passa. Rep och trossar brukar vara uppskattade leksaker som både går att gnaga på och busa med. Anpassa storleken på leksaken efter hunden – ju större hund desto större leksak. Ihåliga och stoppade leksaker kan bli mer kortlivade hos en bitglad hund. Den som vill ha en rejäl leksak till sin hund bör kika på massiva leksaker av gummi, såsom leksaken från Kong i naturgummi som är rolig att både bita på och studsa med när den far i alla riktningar tack vare sin särskilda form. Den har också ett hål som kan fyllas med godis för extra aktivering och kommer i olika storlekar för att passa din hund.